Cytrynowy placek bezowy III
Lemon beza Pie III może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz masło, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 257 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Połącz 1 1/2 szklanki cukru, sól i 1 1/2 szklanki wody w ciężkim rondlu.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i 1/3 szklanki wody, aby uzyskać gładką pastę. Stopniowo ubijać do gotującej się mieszaniny cukru. Gotuj mieszaninę, aż będzie gęsta i przejrzysta, stale mieszając.
W małej misce ubić żółtka i sok z cytryny. Stopniowo ubijaj mieszaninę żółtka do gorącej mieszaniny cukru. Powrót patelni do ciepła i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze startą skórką z cytryny oraz masłem lub margaryną.
Umieścić mieszaninę w lodówce i ostudzić, aż tylko letnie.
W dużej szklanej lub metalowej misce połącz białka z solą. Ubijaj, aż się spieni. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, kontynuując ubijanie. Beat aż białe tworzą sztywne szczyty. Wymieszać około 3/4 szklanki bezy do letniego nadzienia. Łyżka nadzienia do pieczonej skorupy ciasta. Ciasto przykryć pozostałą bezą.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, aż beza będzie lekko brązowa. Schłodzić na stojaku przez co najmniej 1 godzinę przed cięciem.