Cytrynowo-czerwone ziemniaki
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych, lakto ovo wegetariańskich i przyjaznych dla fodmap, przepisem, który powinieneś wypróbować, są cytrynowo-czerwone ziemniaki. Za 39 centów za porcję otrzymasz dodatek na 6 osób. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 2 g białka i 8 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, ziemniaków, wody oraz soli i pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ziemniaki cytrynowo-czerwone, Czerwone ziemniaki pieczone w cytrynie i Czerwone ziemniaki z masłem cytrynowym.
Instrukcje
Wytnij pasek skórki ze środka każdego ziemniaka.
Umieść ziemniaki i wodę w 3-qt. powolna kuchenka. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 2,5–3 godziny lub do miękkości (nie rozgotuj); odpływ.
W małej misce wymieszaj masło, pietruszkę, sok z cytryny i szczypiorek.
Wylać na ziemniaki i wymieszać, żeby się nimi pokryły. Doprawić solą i pieprzem.