Curry z żółtej soczewicy i kokosa z kalafiorem
Przepis Żółty soczewica & coconut curry z kalafiorem można zrobić w około 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 490 fanów. Jeśli masz pastę curry,, soczewica, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Dobrze sprawdza się jako indyjskie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Kalafior Żółty Curry Z Soczewicy, Curry Kokosowe Żółte, oraz Żółty Curry i kokos kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu, następnie dodać cebulę, czosnek i imbir. Gotować przez 5 minut, dodać pastę curry, następnie smażyć przez 1 min przed dodaniem soczewicy, bulionu i kokosa. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 40 minut lub do soczewicy są miękkie.
Podczas ostatnich 10 minut gotowania, mieszać w kalafior gotować. Łyżka ryżu do 4 miseczki, top z curry i posypać liśćmi kolendry, i kokos, jeśli chcesz.
Podawać z chutney z mango i chlebem naan (opcjonalnie).
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.