Curry Gorczyca z fasolą
Gorczyca curry z fasolą to hor d ' oeuvre, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Za 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ghee, pół na pół, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 213 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 71%, to danie jest solidne. Curry czerwona fasola i kalafior (Rajma Masala), Curry czerwona fasola i kalafior (Rajma Masala), oraz Curry czerwona fasola i kalafior (Rajma Masala) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Umieść warzywa w garnku, przykryj i gotuj 7 minut lub tylko do miękkości.
Odcedź i spłucz pod zimną wodą.
Podgrzej ghee na patelni na średnim ogniu i gotuj szalotki, aż będą lekko brązowe. Dodaj imbir i dopraw czerwoną papryką.
Wymieszaj warzywa, fasolę, sos pomidorowy i curry. Wymieszaj pół na pół i kontynuuj gotowanie, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Lanson Le Black Label Brut ( pół butelki). Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lanson Le Black Label Brut (pół butelki)
Genialny kolor Black Label przypomina charakterystyczne słomiane odcienie Pinot Noir, z błyskami bursztynu. Jest żywy we flecie, z drobnym strumieniem trwałych bąbelków. Jego świeże aromaty łączą wrażenie witalności i wiosennych zapachów z nutą tostów i miodu. Na podniebieniu bukiety dojrzałych owoców i cytrusów tworzą wrażenie bogactwa, a jednocześnie lekkości.