Curry dyni i placki ziemniaczane z salsą jabłkową

Curry dyni i placki ziemniaczane z salsą jabłkową
Curry dyni i placki ziemniaczane z jabłkiem Salsan jest bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 7. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jeśli masz jajko, kolendra, Serrano chile, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Curry Butternut Squash and Apple Soup, Curry Jabłko + Zupa Z Dyni, oraz Curry Butternut Squash and Apple Soup.

Instrukcje

1
Połączyć jabłko i sok z limonki w misce; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj cebulę, chile, 1 łyżka kolendry, i 1/8 łyżeczka soli; wrzucić. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
SólSól
3
Połączyć squash, ziemniaki, i cebula w durszlaku; spuścić 30 minut, naciskając od czasu do czasu z tyłu łyżką, aż ledwo wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
4
Połączyć mieszaninę ziemniaków, pozostałe 4 łyżki kolendry, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, mąka, a następnie 5 składników (przez jajko) w dużej misce; wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj 4 łyżeczki oleju do patelni; zawirować do herbu. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków luźno do suchej miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
7
Wlać mieszaninę do patelni; lekko spłaszczyć. Powtórz procedurę 4 razy, aby utworzyć 5 latkes. Podsmażyć 3 1/2 protokół z każdej strony lub aż złoty kolor i dokładnie ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zdjąć latkes z patelni; zachować ciepło. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną oleju i ziemniaków, aby uzyskać łącznie 14 latkes.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia15
Magazyn