Creamy Butternut Squash Risotto
Creamy Butternut Squash Risotto może być tylko bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 315 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga oliwy z oliwek, pieprzu, soli i mniej sodu rosół z kurczaka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Creamy Butternut Squash Risotto, 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, oraz Risotto Z Dyni.
Instrukcje
Połącz ryż i olej w naczyniu 1 1/2-quart microwave-safe, mieszając do herbu. Kuchenka mikrofalowa, odkryta, na wysokości 3 minut.
Dodaj bulion i 1 szklanka wody do mieszaniny ryżu; kuchenka mikrofalowa, Odkryte, w wysokiej 9 minut. Dobrze wymieszać; kuchenka mikrofalowa, odkryte, na wysokości 6 minut.
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej; odstawić 5 minut lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Podczas gdy risotto stoi, rozgrzać squash w kuchence mikrofalowej na wysokie 2 minuty lub aż ciepłe.
Do risotto dodaj squasha, sól, pieprz i ser. Dobrze wymieszać, aby połączyć.
W razie potrzeby udekorować dodatkowymi gałązkami sera i tymianku.