Crab Chowder
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Crab Chowder może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 45g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $4.5 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, mleko, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Crab Chowder, Crab Chowder, oraz Crab Chowder.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę, seler, tymianek, sól i pieprz na gorącym maśle, aż cebula i seler zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszaj ziemniaki, mleko, bulion, śmietanę i sok z małży do mieszanki cebuli. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Wlać mieszaninę bulionu do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości. Do garnka wrzucić przecieraną zupę i wymieszać z krabem. Gotować, aż zupa jest gorąca i krab jest podgrzewany przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.