Country Beef Short Ribs and Rosemary Polenta
Wiejskie żeberka wołowe i Polenta rozmarynowa wymagają około 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1099 kalorii, 41g białka, oraz 89 g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Tylko nielicznym bardzo podobało się to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, mąkę kukurydzianą, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można podążać za tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 61%. Spróbuj Zinfandel-duszone żeberka wołowe z rozmarynem-Pasternak puree ziemniaczane, Żeberka Duszone Z Mascarpone Polenta, oraz Żeberka Cabernet z parmezanem Polenta podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkiej misce. Żeberka zanurzyć w mieszance mąki, obracając się, aby pokryć wszystkie strony.
Olej rozgrzać na średnim ogniu w patelni 5 do 6 kwartowej. Żeberka brązowe, pół na raz, w gorącym oleju ze wszystkich stron.
Zwróć wszystkie żeberka na patelnię.
Dodaj bulion, wino, cebulę, czosnek, tymianek i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić pod przykryciem przez 3 godziny lub do miękkości wołowiny.
Żeberka i cebulę przełożyć na półmisek i przykryć folią. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania; wyrzucić liście laurowe. Jeśli sos jest zbyt cienki, doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, około 10 minut, aby zagęścić.
Podawać żeberka, cebulę i sos z polentą rozmarynową.
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy płyta kuchenna ostygnie, wytrzyj wszelkie plamy oleju lub wycieki chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Spłucz ręce po zakończeniu.]
W przypadku polenty rozmarynowej: doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Połącz mąkę kukurydzianą, zimną wodę i sól w małej misce. Powoli dodać mieszaninę mąki kukurydzianej do wrzącej wody, stale mieszając. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina powróci do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, bez przykrycia, przez 10 minut lub aż mieszanina będzie bardzo gęsta, często mieszając. Wymieszać z mlekiem, parmezanem i rozmarynem.
Mieszanina zgęstnieje po staniu.
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby osiągnąć pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe w menu? Spróbuj sparować z Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Wino, którego możesz spróbować to Ca ' Momi Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ca ' Momi Merlot]()
Ca ' Momi Merlot
Merlot Napa Valley 2014 jest gładki, pikantny i beznadziejnie uwodzicielski. Nos wciąga cię aromatami ziemi, tytoniu, boysenberries i dymu. Na podniebieniu wolno gotowana śliwka i czarna jagoda gotują razem z gałką muszkatołową, goździkami i odrobiną grafitu. Przypływ świeżej kwasowości rozjaśnia delikatne nuty wanilii, mięty i kuszących przypraw, zanim kompot z czarnej wiśni przyniesie Cię do domu. Bogato teksturowane i pełne pikantnego uroku, to wino sprawi, że zakochasz się w Merlot na nowo.