Ensenada Homar Thermidor

Ensenada Homar Thermidor
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Ensenada Lobster Thermidor. Jedna porcja tego dania zawiera około 41g białka, 33g tłuszczu i w sumie 683 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 4,85 USD za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś świeżo popękany pieprz, estragon, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 71%. Homar Thermidor, Homar Thermidor, oraz Homar Thermidor są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zagotuj duży garnek z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj sól, cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu, cytrynę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Gotuj na wolnym ogniu do zaparzenia wody przez około 5 minut, a następnie dodaj homara i gotuj przez 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Wyjmij homara z wody i umieść w misce z lodowatą wodą. Po ostygnięciu zdejmij nogi i odłóż na bok. Zaczynając od środka każdego homara, przeciąć na pół wzdłuż grzbietu i oczyścić tomalley, dodając do miski z nogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Usuń mięso z ogona i pazurów i grubo posiekaj. Zachowaj nogi, muszle pazurów i tomalley w innym celu, takim jak zapas. Opłucz muszle do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Na średniej patelni do smażenia dodaj masło, olej i chorizo i gotuj przez 5 do 6 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj czerwoną paprykę i czosnek i smaż, aż czosnek się ugotuje, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
9
Dodaj mąkę i gotuj, aż zasmażka będzie koloru blond, jeszcze 3 do 4 minut. Powoli wmieszaj mleko i gotuj, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
10
Dodaj białe wino, estragon, Dijon, pieprz, sok z cytryny i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
11
Zdjąć z ognia.
12
Połącz mięso homara i sos i napełnij oczyszczoną skorupkę homara mieszanką. Na wierzch z panko i pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
13
Ułóż na blasze do pieczenia i gotuj, aż wierzch się zrumieni, 8 do 12 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cały czarny pieprzcały czarny pieprz2Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMiska z lodem i zimną wodą, wystarczająco duża, aby zmieścić homaryMiska z lodem i zimną wodą, wystarczająco duża, aby zmieścić homary1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMexican chorizoMexican chorizo21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Musztarda DijonMusztarda Dijon596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.z grubsza posiekany świeży estragonz grubsza posiekany świeży estragon2(zima)z grubsza posiekany czosnekz grubsza posiekany czosnek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiobrane ząbki czosnkuobrane ząbki czosnku2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1cytryna, ćwiartka wzdłużcytryna, ćwiartka wzdłuż1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sok z cytryny, świeżo wyciśniętysok z cytryny, świeżo wyciśnięty3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana2(zima)Panko bułka tartaPanko bułka tarta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz2(zima)pokrojona w kostkę czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/4 calapokrojona w kostkę czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/4 cala2(zima)masło niesolonemasło niesolone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto907Orzechy dowolne (posiekane)świeże całe homaryświeże całe homary

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór na homara. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes
Domaine Louis Michel et Fils Chablis Butteaux Premier Cru Vieilles Vignes
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia31
Magazyn