Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj coq au vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 66g białka, 63g tłuszczu, oraz w sumie 1130 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,01 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka gałązek tymianku, mąka, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.
Instrukcje
1
Aby zrobić bukiet garni, Usuń i zarezerwuj 8 liści poru; usuń białą część liści poru(zachowaj pozostałe liście do innego użycia). Spłaszczyć liście pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
(i Tylko Porcje)
2
W każdym z 4 liści pora umieścić 3 gałązki tymianku, 3 gałązki pietruszki i 1 liść laurowy wzdłuż. Każdy wypełniony liść pokrywamy jednym z pozostałych liści pora. Wiązać sznurkiem w odstępach 2-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Usuń kurczaka z mieszaniny wina; przykryć i przechowywać w lodówce. Przykryć i schłodzić mieszaninę wina 8 do 24 godzin. Odrzuć bouquet garni. Odtłuścić zestalony tłuszcz z powierzchni; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Połączyć grzyby i 2 szklanki bulionu w dużej patelni nonstick; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odkryć i gotować 10 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodaj 1/4 szklanki mieszanki wina, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
18
Dodać masło do mieszaniny wina; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Kurczaka i grzyby na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Wino Uwaga: kwintesencja francuskiego comfort food, Coq au Vin jest tradycyjnie podawany z Czerwonym burgundem. Przykładowym wyborem byłoby wysublimowane, ziemiste wino, takie jak Domaine de l ' Arlot Nuits-St. - Georges Clos des Frets Premier CUR (50 USD). Ale bardziej obfite wino Rhne, takie jak Domaine Santa Duc Ctes-du-rhne (9 USD
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
20
byłoby prawie tak samo dobre, a jego cena jest trochę bardziej zgodna z dostępnością naczynia.