Clementine custard
Clementine custard to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 25 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, żółtka jajek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Ciasto Klementynkowe, Anything-but-clementine Clafoutis, oraz Clementine Bitters.
Instrukcje
Na dużą patelnię włożyć śmietanę z mlekiem i delikatnie doprowadzić do temperatury poniżej wrzenia. W międzyczasie w dużej misce ubijamy żółtka, mąkę kukurydzianą,cukier, skórkę z Klementynki i sok. Stopniowo wlać gorącą mieszaninę mleka, stale ubijając mieszaninę cukru.
Wytrzyj rondel i wlej do niego mieszaninę kremu.
Podgrzewaj delikatnie, mieszając drewnianą łyżką, aż krem zgęstnieje, pokrywając łyżkę. Jedz na ciepło lub na zimno.