Ciepłe tartaletki Brie i gruszka
Można przygotować ciepłe tartaletki Brie i gruszkowe w około 30 minut. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 1372 kalorii, 28g białka, oraz 82g tłuszczu. Za $2.14 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ser brie, gruszkę, muszle filo tarta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Tartaletki Truskawkowe Brie, Tartaletki Morelowe Brie, oraz Tartaletki Brie-Por dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż patelnię z galaretką papierem do pieczenia.
Ułóż cierpkie muszle na przygotowanej patelni. Do każdej skorupki włóż kawałek sera Brie.
Do każdej muszli posyp pokrojoną w kostkę gruszkę i kilka liści tymianku i skrop miodem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, a tarty będą złote, 12 do 15 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tartlet. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.