Cielęcina w stylu Triestu, z czerwoną kapustą: Scaloppine alla Triestina e Cavolo Rosso alla
Cielęcina w stylu Triestu, z czerwoną kapustą: Scaloppine alla Triestinan e Cavolo Rosso alla wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Za $4.14 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 42g tłuszczu i w sumie 715 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cebulę, jajko, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone jabłka, możesz podążać za tym daniem głównym z Jabłka Karmelowe jako deser. Z łyżką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Kotlety cielęce z szałwią, po Rzymsku Saltimboccan alla Romana, Kieszenie cielęce w stylu Valle d ' Aosta: Portafoglie alla Valdostana, oraz Jota triestina (zupa Fasolowo-kiszona z Triestu).
Instrukcje
1
Dopraw plastry cielęciny solą i pieprzem i pogłębiaj najpierw mąkę, następnie jajko, a następnie bułkę tartą.
Umieść plastry cielęciny na patelni i gotuj przez 3 minuty z pierwszej strony. W międzyczasie nadziewaj każdą oliwkę kilkoma kaparami, owiń anchois wokół każdej oliwki i odstaw na bok. Odwróć kawałki cielęciny i gotuj 1 minutę.