Cielęcina-Gulasz Z Makaronem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z cielęciny i makaronu. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 400 kalorii, 37g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka cebuli, mąki, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Cielęcina-Gulasz Z Makaronem, Gulasz Cielęcy, oraz Gulasz Cielęcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Połowę cielęciny ugotować na oleju, od czasu do czasu mieszając, aż ze wszystkich stron zbrązowieje.
Cielęcinę wyjąć z holenderskiego pieca; odcedzić. Gotować pozostałą cielęcinę w holenderskim piekarniku (dodać 1 łyżkę oleju, jeśli nie jest to konieczne), aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Cielęcinę wyjąć z holenderskiego pieca; odcedzić.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Cebulę i czosnek gotować w oleju, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka. Wymieszaj cielęcinę, bulion, sok warzywny, wino, rozmaryn, oregano, sól, pieprz i marchew.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 1 godziny lub do miękkości cielęciny.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i dusić 10 minut. Wymieszać z cukinią. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 5 minut lub aż makaron i cukinia będą miękkie.
Wymieszać wodę z mąką, wymieszać z mieszanką cielęcą. Dusić 1 minutę, ciągle mieszając, aż lekko zgęstnieje.