Ciecierzyca w sosie pomidorowym z fetą i winem
Need a SOS bezglutenowy i wegetariański? Ciecierzyca w sosie pomidorowym z Fetanem i winem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 283 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, oregano, sól i mielony pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą, Jajka gotowane w sosie pomidorowym z ciecierzycą i fetą, oraz Jajka Gotowane W Sosie Pomidorowym Z Ciecierzycą I Fetą.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu, i mieszać w cebuli, czosnek, i oregano. Gotować i mieszać około 10 minut, aż cebula będzie miękka.
Wymieszać pomidory na patelni, i gotować, aż do ogrzania.
Wymieszać w winie i kontynuować gotowanie około 15 minut, aż zgęstnieje.
Wymieszać fasolę garbanzo i ser feta na patelni, i gotować 5 protokół, aż ser się stopi. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia około 5 minut przed podaniem.