Ciasto Z Oliwą Cytrynowo-Rozmarynową
Ciasto z oliwą cytrynowo-rozmarynową wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka oliwy z oliwek, cukru pudru, ekstraktu z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Kruche ciasto z cytryną, rozmarynem i oliwą z oliwek, oraz Ciasto Z Oliwą Rozmarynową Z Ciemną Czekoladą.
Instrukcje
Zalać 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; odkurzyć 2 łyżkami mąki. Zważyć lub lekko łyżką 5 uncji mąki (około 3 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę i kolejne 4 składniki (przez sól) połączyć w dużej misce.
W średniej misce umieścić cukier granulowany i kolejne 7 składników (przez jajka); ubić mikserem z małą prędkością 2 minuty lub do uzyskania gładkiej masy.
Dodać do mieszanki mąki; ubijać do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni przez 15 minut na stojaku z drutu i wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Wymieszać cukier puder i 1 łyżkę soku z cytryny, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mżawka mieszaniny cukru na ciasto.
Dekoruj gałązką rozmarynu, w razie potrzeby.