Ciasto tunelowe z serem kremowym
Fudgy Cream Cheese Tunnel Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 45 g tłuszczu i łącznie 663 kalorie. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 38 osób. Udaj się do sklepu i kup ciężką śmietankę do ubijania, serek śmietankowy, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Ice Cream Tunnel Cake, Fudgy Cream Cheese Brownies i Ultimate Fudgy Cappuccino Cream Cheese Brownies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Natłuść i lekko posyp mąką 10-calową rurkę lub patelnię Bundt, strzepując nadmiar.
W małym rondlu na średnim ogniu rozpuść 1 1/4 szklanki kawałków czekolady.
W misce wymieszaj serek śmietankowy, cukier, 3 łyżki gęstej śmietanki i roztopioną czekoladę, aż masa będzie gładka.
W osobnej misce wymieszaj ciasto, kawę, olej i jajka, aż się wymieszają.
Wlać do przygotowanej patelni.
Posypać orzechami. Rozłóż mieszaninę serka śmietankowego wokół patelni, ale nie rozprowadzaj jej po brzegach.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 55-65 minut, aż wykałaczka wbita w środek będzie sucha. Ostudzić na patelni przez 1 godzinę przed odwróceniem.
Aby przygotować glazurę, podgrzej 1/2 szklanki ciężkiej śmietany w małym rondlu na średnim ogniu, aż krawędzie zaczną się pienić.
Dodaj 1/2 szklanki kawałków czekolady i mieszaj, aż się rozpuszczą i będą gładkie. Gotować minutę, aż lekko zgęstnieje.
Polewą polej ciasto, pozwalając mu spłynąć po bokach. Całkowicie ostudzić, pozwalając glazurie zastygnąć. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "