Ciasto szyfonowe z dyni Mary

Ciasto szyfonowe z dyni Mary
Ciasto szyfonowe z dyni Mary wymaga około 4 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 58 centów za porcję. 6 osób było pod wrażeniem tej receptury. Jeśli masz pod ręką masło, mielony cynamon, żółtka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na not so outstanding spoonacular score of 20%. Podobne przepisy obejmują Pumpkin Pie Spiced Pumpkin Seeds, Ciasto Z Szyfonu Z Dyni, oraz Ciasto Z Szyfonu Dyniowego I.

Instrukcje

1
Wymieszaj okruchy graham cracker, 1 łyżeczkę cynamonu, 3 łyżki cukru i stopione masło razem w misce i naciśnij mieszaninę skorupy na dno 9-calowego talerza ciasta, naciskając okruchy z boku talerza. Schłodzić, aż skórka będzie twarda, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)1/2 Szklanki świeżego Soku Z Cytryny (około 2 Dużych Cytryn)
CynamonCynamon
MasłoMasło
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać wodę do miski i posypać żelatyną wodą. Pozwól żelatynie zmiękczyć w wodzie przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Połączyć dynię, żółtka jaj, 1/2 szklanki cukru, mleka, soli, imbiru i 1/4 łyżeczki cynamonu w rondlu, i wymieszać, aż gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CynamonCynamon
DyniaDynia
ImbirImbir
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Podgrzać mieszaninę na średnim małym ogniu, aż prawie dotrze na wolnym ogniu i gotować, aż zgęstnieje, stale mieszając, około 5 minut; mieszać żelatynę i wodę, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
5
Usuń mieszaninę z ognia.
6
W oddzielnej misce ubijaj białka mikserem elektrycznym, aż utworzą miękkie szczyty; stopniowo ubijaj 1/2 szklanki cukru i ekstraktu waniliowego, aż mieszanina będzie błyszcząca. Lekko złóż białka w mieszaninie dyni, utrzymując jak najwięcej powietrza w mieszaninie. Wymieszać dynię w skórce graham cracker. Chill kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Graham Cracker Pie CrustGraham Cracker Pie Crust
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Białka JajBiałka Jaj
DyniaDynia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn