Ciasto Pekan Śmietana Funt
Pecan śmietana Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 680 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 522 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka soku pomarańczowego, orzechów pekan, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Z Kwaśną Śmietaną, oraz Ciasto Z Kwaśną Śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 cala Bundt lub tube pan.
Posypać pekan na dnie patelni; odstawić. Przesiać razem mąkę, sól i sodę oczyszczoną do średniej miski; odstawić.
W dużej misce, masło śmietankowe i cukier biały do lekkiego i puszystego. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią.
Dodać mieszankę mąki na przemian z kwaśną śmietaną.
Na przygotowanej patelni wlać ciasto na pekany.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 75 do 90 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Ostudzić na patelni przez 20 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.
Aby przygotować glazurę: w małej misce połącz cukier cukierniczy, sok pomarańczowy i 1 łyżeczkę wanilii.
Mżawka nad ciastem, póki jeszcze ciepłe.