Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Shepherd ' s Pie. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 23G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 175 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Mieszanka wiązki tymianek, masło, marchew, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe.

Instrukcje

1
Pokryć szeroką patelnię oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Jagnięcinę doprawić solą i wymieszać z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać jagnięcinę na patelni i brązowy dobrze ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Usunąć jagnięcinę z patelni i rezerwy. Wrzucić olej na patelnię i dodać nową oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pory, seler, i marchew na patelni. Doprawić mieszaninę solą i gotować, często mieszając, aż warzywa będą miękkie i bardzo aromatyczne, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i gotować 2 do 3 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodać jagnięcinę z powrotem na patelnię i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pastę pomidorową i gotować, aż pasta pomidorowa zacznie brązowieć, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
8
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
9
Dodaj tyle bulionu, aby pokryć powierzchnię jagnięciny. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Wrzucić liście laurowe i wiązkę tymianku. Doprowadzić wywar do wrzenia i zmniejszyć na wolnym ogniu. Częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, lub aż jagnięcina będzie miękka. Gdy poziom zapasów zmniejsza się, wymień na więcej, aby utrzymać mięso w zanurzeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
StadoStado
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
10
Umieść ziemniaki w średnim rondlu i przykryj 1 cal wodą z kranu. Doprawić wodą sól i doprowadzić wodę do wrzenia. Gotować ziemniaki, aż będą przetargu widłowego, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Spuścić wodę z ziemniaków i przekazać je, gdy są jeszcze gorące przez młyn żywności. W małym rondlu na średnim ogniu doprowadzić śmietanę do wrzenia. Zimne masło i gorącą śmietanę ubić w puree ziemniaczanym. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Ziemniaki powinny być kremowe i bardzo aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
KremKrem
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Zdjąć pokrywkę z jagnięciny i dodać groszek. Dusić przez 15 minut więcej, aby umożliwić poziom zapasów, aby zmniejszyć. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby. Po zakończeniu mieszanka jagnięca powinna być gęsta i gulaszowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
StadoStado
JagnięcinaJagnięcina
GrochGroch
GulaszGulasz
13
Usunąć liście laurowe i wiązkę tymianku i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
14
Rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
15
Przełożyć jagnięcinę do szerokiego, płaskiego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Tłuczone ziemniaki rozłóż na mieszaninie jagnięcej w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JagnięcinaJagnięcina
17
Umieść naczynie do pieczenia pod rozgrzanym brojlerem. Dusić, aż ziemniaki są złociste i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn