Ciasto Mimoza
Ciasto Mimosa może być tylko deser szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Mieszanka soli, białka jaj, sproszkowany augar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 59 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Kawowe Bezglutenowe Mimosa, Tequila Sunrise Mimosa (lub Mezcal Sunrise Mimosa), oraz Mimoza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Białka umieścić w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. W osobnej misce przesiać cukier cukierniczy, mąkę tortową i sól.
Ubij białka na średniej wysokości, aż utworzą miękkie szczyty, około 1 1/2 minuty. Po uruchomieniu miksera dodaj granulowany cukier w stałym strumieniu i kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne szczyty, o około 1 minutę dłużej
Dodaj pozostałe suche składniki w czterech dodatkach, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie włączone. Delikatnie wlać do ungreased tube pan i piec, aż ciasto będzie głęboki złoty kolor, o 40 protokół. Pozostawić do ostygnięcia na stojaku.
W przypadku kremu pomarańczowego: umyć miskę miksera i dodać śmietanę, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i cukier puder.
Trzepaczka ze średnią dużą prędkością, aż powstaną szczyty, około 1 minuty.
Podawać ciasto z kremem pomarańczowym i pomarańczowymi supremes.