Ciasto Kawowe Toffi Streusel
Ciasto kawowe Toffi Streusel zajmuje od początku do końca około 50 minut. Ten przepis służy 16 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup kawałki toffi z mlecznej czekolady), brązowy cukier, maślankę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to śniadanie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 12%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto kawowe z jabłkami (polewa z orzechami pekan), Ciasto z śliwkami i glazurą toffi i Ciasto kawowe ze streusel.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze cztery składniki; pokroić na masło, aż się rozpadnie. Odłożyć 1/2 szklanki do posypania. Wymieszaj sodę oczyszczoną z pozostałą mieszaniną mąki.
Połącz maślankę, jajko i wanilię; wymieszać z mączną mieszanką, aż zgęstnieje.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Dodaj kawałki toffi do zarezerwowanej kruszonki; posypać ciasto.
Nacinaj ciasto nożem, aby zamieszać nadzienie.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto Kawowe w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywa i intensywna Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu oraz orzeźwiającą kwasowość. Idealne jako aperitif oraz do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.