Ciasto Karmelowo-Jabłkowe
Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 26 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać Spice Cake mix, orzeszki koktajlowe, ekstrakt z wanilii, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Przyprawiony Rum Szarlotka z jabłkowym cydrem Karmel glazura, Karmelizowane ciasto jabłkowe-klasyczne połączenie jabłka i karmelu, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz cztery 9-calowe okrągłe patelnie ciasto z gotowania sprayu i przygotować mieszanki ciasta zgodnie z zaleceniami (lub płaszcz 2 Patelnie i zrobić ciasta w 2 partiach). Podzielić ciasto między Patelnie i piec zgodnie z zaleceniami.
Ostudzić 20 minut, a następnie wyjąć z patelni i ostudzić całkowicie.
Układaj ciasta na odwróconej patelni do ciasta, rozprowadzając lukier między warstwami. Zamrozić 30 minut. Za pomocą małego ząbkowanego noża przyciąć dolne 2 warstwy ciasta pod kątem, aby przypominały dno jabłka.
Przyciąć górną warstwę na tyle, aby zaokrąglić krawędź, a następnie wyrzeźbić kawałek ciasta w kształcie stożka o szerokości 3 cali od środka, w którym byłaby łodyga (około 1 1/2 cala głębokości). Zebrać wszystkie ozdoby ciasto w misce.
Pokruszyć ozdoby ciasta i wymieszać z wystarczającą ilością lukru, aby zwilżyć. Połącz mieszaninę i ułóż w pierścieniu wokół otworu, tworząc wierzch jabłka.
Ciasto przykryć cienką warstwą lukru (jest to okruchy-nie musi być idealne). Zamrozić 20 minut.
Wyjąć z zamrażarki i całkowicie przykryć górną 4 cale ciasta i wewnątrz wnęki z większą lukier.
Wymieszaj czerwony barwnik spożywczy z odrobiną wanilii. Użyj pędzla do ciasta, aby pomalować kilka górnych centymetrów ciasta smugowo na Czerwono, w razie potrzeby zamazując pędzel na ręcznikach papierowych. Powtórz z żółtym barwnikiem spożywczym, aby dodać kilka żółtych smug.
Rozpakuj karmelki i kuchenkę mikrofalową, aż będą miękkie, ale nie stopią się, około 20 sekund. Zbierz się, a następnie spłaszcz ręce w prostokąt.
Rozwałkuj na pergaminie, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 7 na 26 cali, rozciągając ręce w razie potrzeby.
Lekko posmaruj karmelowy prostokąt wodą, gdzie chcesz, aby orzeszki trafiły.
Posypać nakrętki na górze, a następnie wcisnąć je wałkiem do ciasta.
Przenieś ciasto na płaski talerz lub arkusz pergaminu za pomocą rąk (nie dotykaj czerwonej części). Owinąć karmel wokół ciasta, pozostawiając czerwony wierzch odsłonięty. Ułóż karmel Na spodzie ciasta; nadmiar pokroić nożem, aby wyglądał jak kałuża karmelu. Włóż kołek do góry.