Ciasto Jablkowe i Serowe
Ciasto z jabłkami i serem to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 605 kalorii , 9 g białka i 29 g tłuszczu . Za 1,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mąkę, brązowy cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 34% . Wypróbuj ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi , szarlotkę z miodowymi bułeczkami pszennymi i szarlotkę , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak piekarnika w dolnej jednej trzeciej części piekarnika i rozgrzej go do 400 stopni F. Posmaruj masłem boki i spód szklanego lub ceramicznego naczynia do ciasta o średnicy 9 cali.
Ćwiartki jabłek pokroić na 3 części.
W średniej misce wymieszaj jabłka, ser, cukier, masło, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Rozwiń jeden spód i włóż do wysmarowanej masłem formy do ciasta.
Posmaruj wnętrze ciasta odrobiną białka, tak aby je posmarować.
Na spód wlać nadzienie jabłkowe. Rozwiń drugą część ciasta i połóż na nadzieniu. Ściśnij brzeg górnego i dolnego ciasta, aby je uszczelnić. Złóż podwójną krawędź pod spód i zaciśnij, tworząc ozdobną krawędź.
Posmaruj wierzch ciasta większą ilością białka.
W górnej części ciasta wykonaj kilka nacięć, aby umożliwić ujście pary.
Piecz ciasto, aż skórka będzie głęboko złocista, a nadzienie zacznie bulgotać przez szczeliny, około 1 godziny. Jeśli ciasto zbyt szybko się rumieni, przykryj brzegi ciasta folią. Przed podaniem ciasto schładzamy około 20 minut.