Ciasto z jabłkami i serem to przystawka dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 605 kalorii , 9 g białka i 29 g tłuszczu . Za 1,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mąkę, brązowy cukier, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 7 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 34% . Wypróbuj ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi , szarlotkę z miodowymi bułeczkami pszennymi i szarlotkę , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umieść stojak piekarnika w dolnej jednej trzeciej części piekarnika i rozgrzej go do 400 stopni F. Posmaruj masłem boki i spód szklanego lub ceramicznego naczynia do ciasta o średnicy 9 cali.
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozwiń jeden spód i włóż do wysmarowanej masłem formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Posmaruj wnętrze ciasta odrobiną białka, tak aby je posmarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
7
Na spód wlać nadzienie jabłkowe. Rozwiń drugą część ciasta i połóż na nadzieniu. Ściśnij brzeg górnego i dolnego ciasta, aby je uszczelnić. Złóż podwójną krawędź pod spód i zaciśnij, tworząc ozdobną krawędź.
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
8
Posmaruj wierzch ciasta większą ilością białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
W górnej części ciasta wykonaj kilka nacięć, aby umożliwić ujście pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
10
Piecz ciasto, aż skórka będzie głęboko złocista, a nadzienie zacznie bulgotać przez szczeliny, około 1 godziny. Jeśli ciasto zbyt szybko się rumieni, przykryj brzegi ciasta folią. Przed podaniem ciasto schładzamy około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego