Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe

Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe
Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 463 kalorie , 6 g białka i 27 g tłuszczu . Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Mieszanka półsłodkich kawałków czekolady, pojedynczo pakowanych karmelków, skondensowanego mleka i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku , co nie jest wynikiem super. Wypróbuj Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe , Ciasto czekoladowo-karmelowo-orzechowe w słoiku i Ciasto karmelowo-orzechowe w słoiku, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść jedną formę do ciasta o wymiarach 13 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone
2
Przygotuj mieszankę ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy3 łyżki Ciepłej, Mocnej Zaparzonej Kawy
3
Wlać 1/2 ciasta do przygotowanej formy i piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone
W Kształcie MuszkiW Kształcie Muszki
4
W rondelku, na średnim ogniu rozpuść karmelki, margarynę i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
8 Szklanek Płatków Sugar Smacks8 Szklanek Płatków Sugar Smacks
2 Czerwone M&M'Sy2 Czerwone M&M'Sy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Uncji (1 Sztyft) Niesolonego Masła8 Uncji (1 Sztyft) Niesolonego Masła
5
Wylać na wierzch upieczonego ciasta. Na wierzch połóż kawałki czekolady i 1/2 orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Litry Lodów Waniliowych, Zmiękczonych, Podzielonych3 Litry Lodów Waniliowych, Zmiękczonych, Podzielonych
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
6
Na wierzch wylać resztę ciasta i posypać pozostałymi orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
7
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez kolejne 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone2 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu, Podzielone

Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti

Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn