Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas)

Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas)
Enchiladas de Pollo (Chicken Enchiladas) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 511 kalorii, 43g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ser monterey jack, Tomatillo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas z kurczaka (Enchiladas de Pollo), Enchiladas De Pollo Con Salsa Tomatillo, oraz Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, umieść pierwsze 6 składników w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Wyjąć kurczaka z płynu do gotowania; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Usuń kurczaka z kości; rozdrobnij 2 widelcami. Odrzuć kości. Rezerwy bulionu do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połącz kurczaka, 1/2 szklanki każdego z nich i serów cheddar, i 1/2 szklanki cebuli w misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Ser CheddarSer Cheddar
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Aby przygotować sos, umieść mleko i następne 5 składników (mleko przez chiles) w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Aby przygotować tortille, napełnić średnią patelnię 1 Calem wody; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zanurz 1 tortillę w wodzie za pomocą szczypiec. Łyżka 1/2 filiżanki napełniania w środku tortilli; zwinąć szczelnie i umieścić w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
WodaWoda
RolkaRolka
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
8
Polać sosem enchiladas. Przykryć i piec w 375 przez 20 minut. Odsłaniać; posypać po 1/4 szklanki kaszy i cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
Ser CheddarSer Cheddar
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec dodatkowe 5 minut lub do rozpuszczenia serów. Top z kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn