Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc daj czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi z Pralinkami Chocolate Crunch spróbować. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, polewę czekoladową, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto orzechowe z Mascarpone i czekoladą, Ciasto czekoladowo-orzechowe Crunch (niskowęglowodanowe i bezglutenowe), oraz Ciasto z musem z mlecznej czekolady z chrupiącą skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z parchmentpaper. Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w małym puszkach na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia cukru. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, od czasu do czasu wirując panand szczotkowanie w dół boki z mokrą szczotką do ciasta, aż bursztyn w Kolorze, 7-8 minut.Wymieszaj orzechy laskowe, a następnie wylej na 1 przygotowanęblinkę, oddzielając orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Cukier
Woda
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szczotka Do Ciasta
2
Ochłoń.
3
Przenieść kandyzowane orzechy do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Kandyzowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Dodaj olej z orzechów laskowych i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów Laskowych
Praliny
5
Połącz zarówno czekoladki i 3 łyżki pasty pralinowej w średniej metalowej misce(rezerwa pozostała pasta pralinowa na warstwę pralinemousse). Ustaw miskę na rondlu gotującej się wody i mieszaj, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Praliny
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Wyjąć z ciepła i wymieszać z solą, a następnie płatki zbożowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zboża
Sól
7
Rozłożyć cienką warstwą (około 1/8") na drugim przygotowanym arkuszu. Chill until set, about30 minutes.DO do przodu: można wykonać 1 dzień. Przykryć i schłodzić. Przykryć i pozostawić pastę pralinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Praliny
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 17x11x1 " arkusz patelni z pergaminem; papierem maślanym. Mąkę i kakao przesiać do średniej miski i odstawić. Oddzielić 4 jajka, umieszczając żółtka w dużej misce ibiały w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z 1/2 szklanki cukru onmedium prędkości, aż gruby i jasnożółty, o 3 protokół. Ubić 4 całe jajka, jeden raz, dobrze mieszając między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Jajko
Mąka Uniwersalna
Cukier
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
Patelnia
2
Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka z pozostałym 1/2 szklanki cukru i syropem kukurydzianymtil lekko zagęszczony i spieniony, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Kukurydza
Jajko
3
Dodać mieszaninę białka jaj do żółtka i ubić, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
4
Addflour-mieszanka proszku kakaowego; złożyć tylko toblend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
5
Rozłóż równomiernie na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
6
Piec, aż tester włożony do centerof ciasto wychodzi czysty, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Niech ostygnie całkowicie. Odwróć ciasto na dużą deskę do krojenia lub blachę do pieczenia i obrać pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Wyszczotkuj ciasto na całej powierzchni z brandy.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Magazyn szczelny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków
1
Doprowadzić śmietanę do wrzenia w małym rondlu. Przecier gorącą śmietaną, hazelnutbutter i sól w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Patelnia Z Sosem
2
Schłodzić do temperatury pokojowej. Po uruchomieniu maszyny dodawać masło, 1 łyżkę stołową na raz, puréeing aż do zgęstnienia między dodatkami. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.Przed użyciem należy powrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
1
Połącz czekoladę, pastę pralinową i masło w mediumbowl. Doprowadzić 3/4 szklanki śmietany do wrzenia w małymsaucepan; wlać mieszaninę czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Praliny
Masło
Krem
2
Odstawić na 1 minutę, a następnie mieszać, aż stopi się iusuń. Beat Pozostałe 1 szklanka schłodzone creamuntil miękkie szczyty formie. Fold bita mieszanka creaminto czekolady. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
1
Rozgrzać ganache orzechowy i schłodzić w zamrażarce do Ustawienia, ok. 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
2
Rozprowadzić mus na ganacheand schłodzić w zamrażarce, aż zestaw, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
3
Pokrój ciasto w poprzek na trzecie; układaj warstwy jeden na drugim. Przycięte, następnie rozłożyć polewę czekoladową na wierzchu i po bokach ciasta. Zamrozić,aż zestaw, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Funtów Jeżyn (około
4
Umieścić w lodówce i chłodziarko-zamrażarce. DO przodu: może być wykonany 2 dni. Namiot z folią i przechowywać schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
5
Niech ciasto stać w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed podaniem. Break uppraline Chocolate crunch na duże odłamkii ułożyć na wierzchu ciasta.