Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch

Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc daj czekoladowe ciasto z orzechami laskowymi z Pralinkami Chocolate Crunch spróbować. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, polewę czekoladową, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto orzechowe z Mascarpone i czekoladą, Ciasto czekoladowo-orzechowe Crunch (niskowęglowodanowe i bezglutenowe), oraz Ciasto z musem z mlecznej czekolady z chrupiącą skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 2 obramowane blachy do pieczenia z parchmentpaper. Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w małym puszkach na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia cukru. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, od czasu do czasu wirując panand szczotkowanie w dół boki z mokrą szczotką do ciasta, aż bursztyn w Kolorze, 7-8 minut.Wymieszaj orzechy laskowe, a następnie wylej na 1 przygotowanęblinkę, oddzielając orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
CukierCukier
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2
Ochłoń.
3
Przenieść kandyzowane orzechy do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy KandyzowaneOrzechy Kandyzowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodaj olej z orzechów laskowych i przecier, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Orzechów LaskowychOlej Z Orzechów Laskowych
PralinyPraliny
5
Połącz zarówno czekoladki i 3 łyżki pasty pralinowej w średniej metalowej misce(rezerwa pozostała pasta pralinowa na warstwę pralinemousse). Ustaw miskę na rondlu gotującej się wody i mieszaj, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wyjąć z ciepła i wymieszać z solą, a następnie płatki zbożowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
SólSól
7
Rozłożyć cienką warstwą (około 1/8") na drugim przygotowanym arkuszu. Chill until set, about30 minutes.DO do przodu: można wykonać 1 dzień. Przykryć i schłodzić. Przykryć i pozostawić pastę pralinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 17x11x1 " arkusz patelni z pergaminem; papierem maślanym. Mąkę i kakao przesiać do średniej miski i odstawić. Oddzielić 4 jajka, umieszczając żółtka w dużej misce ibiały w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z 1/2 szklanki cukru onmedium prędkości, aż gruby i jasnożółty, o 3 protokół. Ubić 4 całe jajka, jeden raz, dobrze mieszając między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
JajkoJajko
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Używając czystych, suchych ubijaczy, ubijaj białka z pozostałym 1/2 szklanki cukru i syropem kukurydzianymtil lekko zagęszczony i spieniony, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
3
Dodać mieszaninę białka jaj do żółtka i ubić, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Addflour-mieszanka proszku kakaowego; złożyć tylko toblend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
5
Rozłóż równomiernie na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Piec, aż tester włożony do centerof ciasto wychodzi czysty, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Niech ostygnie całkowicie. Odwróć ciasto na dużą deskę do krojenia lub blachę do pieczenia i obrać pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Wyszczotkuj ciasto na całej powierzchni z brandy.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Magazyn szczelny w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1
Doprowadzić śmietanę do wrzenia w małym rondlu. Przecier gorącą śmietaną, hazelnutbutter i sól w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Schłodzić do temperatury pokojowej. Po uruchomieniu maszyny dodawać masło, 1 łyżkę stołową na raz, puréeing aż do zgęstnienia między dodatkami. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.Przed użyciem należy powrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1
Połącz czekoladę, pastę pralinową i masło w mediumbowl. Doprowadzić 3/4 szklanki śmietany do wrzenia w małymsaucepan; wlać mieszaninę czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
PralinyPraliny
MasłoMasło
KremKrem
2
Odstawić na 1 minutę, a następnie mieszać, aż stopi się iusuń. Beat Pozostałe 1 szklanka schłodzone creamuntil miękkie szczyty formie. Fold bita mieszanka creaminto czekolady. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
1
Rozgrzać ganache orzechowy i schłodzić w zamrażarce do Ustawienia, ok. 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2
Rozprowadzić mus na ganacheand schłodzić w zamrażarce, aż zestaw, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Pokrój ciasto w poprzek na trzecie; układaj warstwy jeden na drugim. Przycięte, następnie rozłożyć polewę czekoladową na wierzchu i po bokach ciasta. Zamrozić,aż zestaw, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Umieścić w lodówce i chłodziarko-zamrażarce. DO przodu: może być wykonany 2 dni. Namiot z folią i przechowywać schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Niech ciasto stać w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed podaniem. Break uppraline Chocolate crunch na duże odłamkii ułożyć na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
6
Dekoruj prażonymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło orzechowe (lub mielone prażone orzechy laskowe)masło orzechowe (lub mielone prażone orzechy laskowe)12krewetki i żyłkiPolewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenaturalny niesłodzony proszek kakaowynaturalny niesłodzony proszek kakaowy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier991 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gorzka czekolada (nie przekracza 72% kakao), posiekanagorzka czekolada (nie przekracza 72% kakao), posiekana8largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasta pralinowa z orzechów laskowych (zastrzeżona z pralinek czekoladowych)pasta pralinowa z orzechów laskowych (zastrzeżona z pralinek czekoladowych)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone orzechy laskoweprażone orzechy laskowe3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweblanszowane orzechy laskowe, tostyblanszowane orzechy laskowe, tosty4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona ciężka śmietana, podzielonaschłodzona ciężka śmietana, podzielona1szczyptaSzczypta soli koszernejSzczypta soli koszernej1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt lub Scharffen Berger), posiekanawysokiej jakości czekolada mleczna (np. Lindt lub Scharffen Berger), posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebrandy lub likier pomarańczowybrandy lub likier pomarańczowy4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedmuchane płatki ryżowe lub pokruszone płatki kukurydzianedmuchane płatki ryżowe lub pokruszone płatki kukurydziane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, temperatura pokojowa, kostkamasło niesolone, temperatura pokojowa, kostka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoolej z orzechów laskowych lub roślinnyolej z orzechów laskowych lub roślinny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn