Ciasto Czekoladowe Wiśniowe
Ciasto Czekoladowe Wiśniowe to deser na 8 osób. Jedna porcja zawiera 346 kalorii , 3 g białka i 13 g tłuszczu . Za 1,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką nadzienie do ciasta wiśniowego, mleko, pianki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 20 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Ciasto wiśniowe w polewie czekoladowej, Fait Pie Or Parfait , Cherry Pizza Crostata Dolce (Wiśniowe ciasto z ricottą) z sosem wiśniowym i Wiśniowe ciasto czekoladowe .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj pianki, mleko i czekoladę. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż masa będzie gładka. Całkowicie ostudzić.
Złożyć 3/4 szklanki ubitej polewy do mieszanki czekoladowej.
Wylać na przygotowany spód. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Na wierzch połóż nadzienie z ciasta i pozostałą bitą polewę. Przykryj i wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Port, Vin Santo i Late Harvest Riesling to moje ulubione dania z ciasta. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. NV Catherman's Port z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Port NV Catherman