Pieczona noga jagnięcina z rozbitymi paluszkami i sosem Zinfandel

Pieczona noga jagnięcina z rozbitymi paluszkami i sosem Zinfandel
Pieczona noga jagnięcina z rozbitymi paluszkami i sosem Zinfandel wymaga z grubsza 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 27g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jeśli masz szalotkę, mieloną paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Pieczona noga jagnięcina z rozbitymi paluszkami i sosem Zinfandel, Grillowany Halibut z pokruszonymi paluszkami i masłem pomidorowym, oraz Grillowany Halibut z pokruszonymi paluszkami i masłem pomidorowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Udko jagnięce posmarować papryką, nasionami kopru włoskiego, solą i pieprzem. Do gorącego garnka wrzucić 2 łyżki oliwy z oliwek. Brąz jagnięcina ze wszystkich stron, aby zablokować w soki i tosty przyprawy Powłoki Na Zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Przełożyć jagnię na patelnię z drucianym stojakiem i piec w piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F dla średnio rzadkich, około 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Usuń i pozostaw na co najmniej 10 minut przed krojeniem.
6
Podczas pieczenia jagnięciny pokrój paluszki na pół wzdłuż i umieść w dużym rondlu z szalotką, czosnkiem, oliwą z oliwek i wodą. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Zdjąć z ognia, odsączyć ciecz i lekko rozbić mieszaninę widelcem. Wymieszać z tymiankiem, serem Pecorino, solą i pieprzem. Przykryj ziemniaki i ogrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
W rondlu, na średnim ogniu, roztopić masło i ubić musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Dodaj szalotkę i gotować, aż szalotka jest rumiane i karmelizowane, o 5 do 7 minut Deglaze patelni z winem i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać bulion cielęcy i pieprz i ponownie zmniejszyć o połowę. Przecedzić sos przez drobne sito.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Aby służyć, pokroić jagnięcinę, top z niektórych sosu, i podawać obok ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
12
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielone nasiona kopru włoskiegomielone nasiona kopru włoskiego907Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki fingerlingziemniaki fingerling1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży tymianek, posiekanyświeży tymianek, posiekany4ząbki czosnkuząbki czosnku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona paprykamielona papryka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy907Orzechy dowolne (posiekane)nogi jagnięce, bez kości i z wiązaniemnogi jagnięce, bez kości i z wiązaniem4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)2(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidojrzewający ser Pecorino, tartydojrzewający ser Pecorino, tarty1(zima)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz2(zima)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1szalotka mielonaszalotka mielona2całe szalotki, z grubsza posiekanecałe szalotki, z grubsza posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży bulion cielęcyświeży bulion cielęcy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCalifornia czerwone wino ZinfandelCalifornia czerwone wino Zinfandel
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn