Ciasto Czekoladowe Szachownica

Ciasto Czekoladowe Szachownica
Ten przepis służy 16 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać mleko, pieczenia kakao, betty ciasto mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Checkerboard Ice Cream Cake, Party Checkerboard Cake, oraz Szachownica Mrożona Miętowo-Czekoladowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. smar i lekko DNA mąki i boki trzech 9-calowych okrągłych patelni szachownicy ciasto zestaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść pierścień dzielący w jednej z patelni, zgodnie ze wskazówkami producenta.
3
W średniej misce, ubić ciasto mix, mleko, serek, wanilia i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, skrobanie miski stale, a następnie na średniej prędkości 2 minut. Podziel ciasto na pół; wymieszaj kakao na połowę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ciasto MixCiasto Mix
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
JajkoJajko
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Łyżka ciasto do każdej patelni i za pomocą pierścienia dzielącego, zgodnie ze wskazówkami producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec 18 do 26 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Poluzuj stronę każdego ciasta z patelni metalową szpatułką; odwróć do góry nogami na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
6
Używając cienkiej warstwy lukru między warstwami, układaj warstwy ciasta, aby na zewnątrz kolory ciasta były naprzemienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
7
Umieść ciasto na talerzu służącym; strona mrozu i wierzch ciasta z lukrem. Przechowywać luźno przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn