Ciasto czekoladowe Pasilla Chile (Pastel de Chocolate y Chile Pasilla)
Ciasto czekoladowe Pasilla Chile (Pastel de Chocolate y Chile Pasilla) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 487 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.35 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wanilii, jajka, krem z kamienia nazębnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chile Pasilla Wieprzowina I Ziemniaki, Pasilla Chile I Karmelizowana Kukurydza, oraz Pasilla Chile + Kapusta Limonkowa Slaw.
Instrukcje
Lay chiles w jednej warstwie na 12-przez 15-calowej blachy do pieczenia.
Piec w piekarniku 400 tylko do giętkości, około 2 minut. Noszenie gumowych rękawiczek, zerwać łodygi, wstrząsnąć nasiona i złamać chiles na małe kawałki, upuszczając do małej miski; wyrzucić łodygi i nasiona. Przykryć chiles ciepłą wodą i niech namoczyć do miękkości, 5 do 7 protokół.
Odcedzić chiles i umieścić w blenderze z 1/3 szklanki wody; wirować, aż będzie gładka, dodając 1 więcej łyżkę wody w razie potrzeby, aby gęsta pasta. Wypchnąć czysty przez drobny sitko; pozostałości wyrzucić. Potrzebujesz 1/3 Puchar chile czysty. Jeśli używasz ancho chiles, mieszać cayenne do Chile czysty.
Dno linii 9-calowej patelni do ciasta (boki co najmniej 1 1/2 cala. wysoki) z pergaminem do pieczenia.
W dużej misce zagnieżdżonej na patelni gotującej się wody (woda nie powinna dotykać dna miski), połącz czekoladę z masłem. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka, około 8 minut.
Usuń z nad wodą i ubić w 1/3 Puchar Chile czysty, żółtka, wanilia, i mąka, aż mieszanina jest mieszana.
Wlać brązowy cukier do małej miseczki i wymieszać lub ubijać, aby rozbić grudki i poluzować. W dużej misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będą bardzo spienione i spienione. Stopniowo dodawać brązowy cukier do białek, ubijając aż do uzyskania sztywnych, wilgotnych szczytów. Trzepaczką, złożyć jedną trzecią ubitych białek do mieszaniny czekolady, aż dobrze włączone. Następnie złóż pozostałe białka tylko do wymieszania. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Piec ciasto w 425 regularne lub 400 Piec konwekcyjny, aż pojawi się zestaw i centrum ledwo jiggles gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty, o 15 protokół.
Ostudzić na patelni na stojaku przez około 15 minut. Wsuń nóż między ciasto a obręcz patelni, a następnie odwróć na talerz do serwowania. Zdejmij patelnię i odklej pergamin.
Niech ciasto ostygnie około 30 minut, a następnie schłodzić, aż będzie twarde i zimne, co najmniej 4 godziny; przykryć ciasto raz całkowicie schłodzone.
Aby uzyskać najlepszą konsystencję, niech ciasto osiągnie temperaturę pokojową przed podaniem, 45 minut do 1 godziny. Cukier puder przesiać lekko na ciasto(aby uzyskać wzór, połóż szablon na torcie przed przesianiem cukru, a następnie ostrożnie go zdejmij).
W misce ubijamy śmietanę do uzyskania miękkich szczytów. Wymieszać wanilią.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z odrobiną bitej śmietany.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Marques de Caceres Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.