Ciasto Cytrynowo-Jagodowe
Ciasto cytrynowo-jagodowe wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.28 za porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 42 fanów. Jeśli masz nadzienie z jagodami, mleko, skórki z ciasta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-jagodowe z lukrem cytrynowo-śmietankowym, Babeczki cytrynowo-jagodowe z lukrem cytrynowo-serowym, oraz Ciasto Cytrynowo-Jagodowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°.
Upiec ciasto crust zgodnie z zaleceniami na polu dla jednej skorupy
Pieczona skorupa, przy użyciu 9-calowego szklanego talerza. Schłodzić na stojaku chłodzącym 15 minut.
W międzyczasie, w małej misce, ubić serek z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż puszysty. W średniej misce, beat mleka i budyniu wymieszać z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać serek śmietankowy; ubić na gładką masę.
Rozprowadzić w skorupce masę serowo-budyniową. Przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Poszczególne porcje ułożyć nadzieniem z ciasta jagodowego, udekorować bitą polewą i skórką cytrynową. Przykryć i schłodzić pozostałe ciasto.