Ciasto Cytrynowo-Bezowe
Chunky Lemon beza Pie może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany z kamienia nazębnego, dysku, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Cytrynowo-Bezowe, Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, oraz Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy.
Instrukcje
Ćwiartka cytryny wzdłuż. Pokrój ćwiartki cytryny w poprzek tak cienko, jak to możliwe, odrzucając kawałki końcowe, które są po prostu skórki i pestki. Umieść plasterki cytryny w dużej misce z cukrem. Wrzucić do połączenia, przykryć, i odstawić co najmniej 24 godzin i do 2 dni w temperaturze pokojowej.
Umieść stojak piekarnika na najniższym poziomie i rozgrzej piekarnik do 45
Lekko kurz licznik i wałek do ciasta z mąką, a następnie rozpakować ciasto. Z krótkimi pociągnięciami od środka na zewnątrz, rozwałkować ciasto do 12-in. koło (ok. grube), obracając 90 po każdym 3 lub 4 przejściu wałka do ciasta, aby nie przyklejał się.
Przenieść ciasto do 9-in. pie pan, pozwalając mu spaść na miejsce (jeśli naciśniesz lub rozciągniesz ciasto, kurczy się z powrotem po upieczeniu). Trim zwis do 1/2 cala., następnie wsuń krawędź pod. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 20 minut.
W międzyczasie całe jajka i żółtko ubić w średniej misce, aż się spienią.
Odcedzić cytryny (reserving liquid) i dodać plastry cytryny i 1 1/4 szklanki reserved liquid do jaj. Wymieszać, aby połączyć.
Wlać nadzienie do skorupy. Przykryć folią i piec 15 minut.
Zdjąć folię, zmniejszyć ogień do 325 i piec kolejne 20 minut.
Wyjąć z piekarnika, ale pozostawić włączony piekarnik.
W dużej czystej misce ubijaj białka, sól i śmietanę z kamienia nazębnego, aby uzyskać miękkie szczyty.
Dodać brązowe i granulowane cukry i ubijać do uzyskania lśniących, jędrnych szczytów.
Rozłóż bezę na gorącym cieście i wróć do piekarnika.
Piec do góry jest dmuchany i głęboki brązowy, o 25 protokół.
Ostudzić całkowicie, co najmniej 3 1/2 godziny.