Ciasto cytrynowe z irlandzkim lukrem do herbaty śniadaniowej
Ciasto cytrynowe z irlandzkim śniadaniem herbata lukier może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 136 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Udaj się do sklepu i odebrać krem Tatar, Skórka z cytryny, torebki herbaty irish breakfast tea, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Mini warstwowe ciasto Guinnessa z lukrem ganache Irish Cream, Ciasto czekoladowe z lukrem z serem irlandzkim Baileys, oraz Lemon-Irish Whiskey Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dno tylko jednej 8-lub 9-calowej okrągłej patelni do ciast ze skracaniem (nie używaj sprayu).
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek.
Ciasto wymieszać ze skórką cytrynową. Napełnij kubki muffin dwie trzecie pełne ciasta; wlać pozostałe ciasto na patelnię.
Piec okrągłą patelnię 28 do 33 minut, babeczki 15 do 20 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Tymczasem miejsce 1/2 szklanki wody w mikrofali 1-cup szklanki miarki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysoki 1 minuta do 1 minuta 30 sekund lub do gorąca.
Dodaj torebki herbaty; strome 6 do 7 minut na mocną parzoną herbatę.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą.
Tymczasem w 2-ćwiartkowym rondlu wymieszaj cukier, śmietanę z kamienia nazębnego, parzoną herbatę i sól.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 3 do 5 minut do 117° na termometrze candy.
W dużej misce ubij białka mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż będą spienione i gęste (powinny kopiec, ale nie szczyt). Powoli wlać wrzący syrop cukrowy w wolnym strumieniu. Kontynuuj bicie na dużej prędkości około 7 minut lub aż utworzą się sztywne szczyty.
Wytnij warstwę ciasta na pół poziomo, aby utworzyć 2 cienkie warstwy ciasta.
Umieść jedną warstwę na talerzu.
Rozprowadzić z około 3/4 szklanki lukru. Wierzch z pozostałą warstwą ciasta; rozprowadzić z około 3/4 szklanki lukru. Mrożone babeczki z pozostałym lukrem.
Dekoruj plasterkami cytryny.