Ciasteczka Alfabetyczne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasteczek alfabetu. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis służy 36 i kosztuje $1.01 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, mąkę, lukier dekoracyjny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Zupa Alfabet, Zupa Alfabet, oraz Alfabet Zupa Jarzynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól wymieszać w małej misce.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż blady i puszysty, około 3 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w mocowanie łopatkowe) lub 6 minut z ręcznym, a następnie ubić w jajku i wanilii. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj mieszaninę mąki, mieszając aż do połączenia.
Uformuj ciasto na 2 kulki i spłaszcz każdą Na 6-calowy dysk. Dyski Chill, owinięte w folię, do twardego, co najmniej 1 godzinę.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkować 1 kawałek ciasta (zachować pozostałe ciasto schłodzone) do 81/2-calowy Okrągły (1/4 cala grubości) Na Dobrze mąki powierzchni z dobrze mąki wałkiem do ciasta. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, zawijamy w plastik i schładzamy do twardości.)
Wytnij jak najwięcej ciastek z ciasta za pomocą noży i przenieś do 2 dużych blach do pieczenia, układając około 1 cala od siebie.
Piec ciasteczka, 1 arkusz na raz, aż krawędzie będą złote, 10 do 12 minut, a następnie przenieść metalową szpatułką do stojaków do całkowitego ostygnięcia.
Zebrać resztki i schłodzić, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby ponownie, 10 do 15 minut. Zrób więcej ciastek z pozostałym ciastem i resztkami (przeroluj tylko raz) w ten sam sposób na schłodzonych blachach do pieczenia.
Dla każdego koloru (możesz uzupełnić do 7), przenieś 1/4 szklanki lukru do oddzielnej małej miski i odcień barwnikiem spożywczym. Oderwij 1 róg każdej plastikowej torby, aby utworzyć otwór 1/4 cala, a następnie włóż każdy kolor lukru do torby, wyciskając nadmiar powietrza. Przekręć każdą torebkę mocno tuż nad lukrem, a następnie dekoracyjnie ułóż (lub rozprowadź) kolorowy lukier na ciastkach.
Pozostaw lukier do całkowitego wyschnięcia (około 1 godziny, w zależności od wilgotności) przed przechowywaniem ciasteczek.
* Barwnik spożywczy Wilton Paste dostępny w wilton.com.
** Dostępne w niektórych piekarniach i słodkich Świętach (800-328-6722).
* Ciasto można schłodzić do 3 dni.* Ciasteczka (z lukrem lub bez) mogą być wykonane 1 tydzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku, warstwowym między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w temperaturze pokojowej.