Chrupki jagodowo-orzechowe
Od początku do końca Blueberry-Pecan Crisp zajmuje około 55 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 540 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 1,17 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga ananasa, brązowego cukru, masła i mielonego cynamonu. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Proste chrupki owsiane i jagodowe, Chrupiące brzoskwiniowo-jagodowe z polewą z przyprawionych orzechów pekan i Pieczone francuskie tosty jagodowo-orzechowe z syropem jagodowym.
Instrukcje
Wlać ananasa do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Posypać brązowym cukrem i cynamonem. Na wierzch nadzienie z ciasta.
Posypać mieszanką ciasta i orzechami pekan; posmarować masłem.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, aż nadzienie zacznie się pienić, a polewa będzie złotobrązowa.
W razie potrzeby podawaj na ciepło z lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.