Chrupiące Tempura Panterowane Krewetki
Chrupiące Tempura poobijane krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz owoce morza, wodę, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tempura Panterowane Krążki Cebuli, Piwo Panierowane Warzywa Tempura, oraz Chrupiąca Ryba Poobijana Piwem.
Instrukcje
W frytkownicy lub dużym holenderskim piekarniku wlej olej na głębokość 4 cali.
Ciepła na średnim ogniu, aż kropla wielkości grochu ciasta unosi się, ale nie pęcznieje, około 350 stopni F.
W średniej misce, połączyć 2 szklanki mąki, wody i jajka.
Ubijać lekko, aż składniki zostaną połączone (ciasto będzie lekko grudkowate). W płytkim naczyniu wlać pozostałą mąkę. Krewetki pogłębiać w mące, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć partiami przez 2 do 3 minut na partię, zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Uwaga kucharza: podczas umieszczania krewetek w oleju, przytrzymaj ogon i pozwól wachlować się przed rozpoczęciem smażenia.
Wyjąć z oleju i odsączyć na stojaku chłodzącym nad blachą do pieczenia.
Podawać na gorąco z sosem tempura.
W małym rondlu połącz wodę, sos sojowy, słodkie wino ryżowe i owoce morza. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, często mieszając.
Czas przygotowania: 5 minut