Chrupiące pieczone małże
Chrupiące pieczone małże to przystawka, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1015 kalorii, 36g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Mieszanka małży w skorupkach, czosnek i masło pietruszki, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Spróbuj Pieczone Tahong (pieczone małże z polewą majonezowo-Chili), Pieczone Faszerowane Małże, oraz Faszerowane Pieczone Małże dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szoruj małże i ściągaj brody. Spłucz w kilku zmianach zimnej wody, a następnie wyrzuć wszystkie, które są otwarte i nie zamykają się po dotknięciu strony zlewu.
Odcedzić małże i włożyć do dużej patelni z odrobiną wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie przykryć patelnię, wstrząsając od czasu do czasu, aż małże będą otwarte, zajmie to 2-3 minuty.
Dobrze spuścić, a następnie wyrzucić wszystkie, które pozostają zamknięte.
Wymieszać okruchy i skórkę.
Usuń jedną stronę każdej skorupki, a następnie rozłóż trochę masła na każdą małż. Ustawić na blasze do pieczenia i posypać okruchami. Grillować przez 3-4 minuty, aż chrupiące.