Chrupiące krewetki z sosem imbirowym
Chrupiące solone krewetki z sosem imbirowym to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet ryżowy, koszerny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Krewetki pieczone w soli z sosem cytrynowo-miodowym, Chrupiące wontony z krewetek z sosem do maczania z zieloną cebulą, oraz Chrupiące panierowane krewetki panierowane z kwaśną śmietaną i sosem czosnkowym Chili.
Instrukcje
Devein krewetki w muszlach popychając wykałaczkę prostopadle do każdej krewetki przez złącze na tylnej powłoki i około 1/8 cala pod żyłą; podciągnąć, aby podnieść ciemną żyłę. Jeśli pęknie, powtórz na innym spoinie powłoki. Jeśli używasz krewetek łuskanych, rozetnij grzbiety krewetek i wyciągnij żyłę. Krewetki opłukać, umieścić w misce, i dodać sake i skrobi kukurydzianej; wymieszać dobrze wymieszać.
W innej małej misce, połączyć sos sojowy, ocet, i imbir.
Wlać około 1 cala oleju do 14-calowego wok lub głębokiej, wąskiej 3-do 4-quart patelni na dużym ogniu. Gdy olej osiągnie 375, dodać połowę krewetek; mieszać często, aż się różowy i muszle są chrupiące, o 2 minuty (o 1 minuta dla krewetek łuskanych). Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do ręczników, aby osuszyć. Powtórz gotować Pozostałe krewetki.
Olej spuścić z wok; wyrzucić lub zapisać do innych zastosowań. Ustawić wok na średnim ogniu, dodać czosnek i sól, i mieszać, aż patelnia będzie gorąca.
Dodaj krewetki; mieszać aż krewetki są pokryte mieszaniną czosnku i gorące, 1/2 do 1 minuty.
Krewetki polać na talerz, posypać bazylią i podawać z sosem imbirowym. Jeść muszle, w razie potrzeby, lub krewetki Skórki.