Chrupiące filety rybne z pikantnym sosem limonkowym
Chrupiące filety rybne z pikantnym sosem limonkowym to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sok z limonki, jajka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chrupiące Filety Rybne, Chrupiące Pieczone Filety Rybne, oraz Chrupiące Pieczone Filety Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na talerzu wymieszaj mąkę, pieprz cytrynowy i sól. Na drugim talerzu umieść bułkę tartą. W misce ubić jajka widelcem. Rybę posmarować mieszanką mąki. Zanurzyć w jajkach; dobrze obłożyć bułką tartą.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj rybę; gotować 3 protokół. Ostrożnie obróć rybę. Gotować około 3 minut dłużej lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
W małej misce wymieszać składniki sosu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.