Chrupiące ciasto Cumberland
Crispy topped Cumberland pie wymaga około 4 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 36g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, mąkę, dojrzały cheddar i parmezan oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób zrobiło ten przepis, A 380 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Cumberland, Chrupiący Tuńczyk I Makaron, oraz Chrupiący Kremowy Szpinak.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Seler, cebulę, marchew, laurkę i 1 gałązkę tymianku zmiękczyć w zapiekance z 1 łyżką oleju i masła przez 10 min. Wymieszać z mąką, a następnie czysty, sos Worcestershire i kostki bulionu.
Stopniowo mieszaj w 600 ml gorącej wody, a następnie dodaj wołowinę i doprowadź do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować w piekarniku przez 2 godziny 30 min, a następnie odkryć i gotować przez 30 min -1 godz więcej, aż mięso jest naprawdę miękkie i sos zagęszczony.
Tymczasem, gotować ziemniaki w patelni wrzącej wody, aż nie są one zrobione, ale o drodze tam.
Przełożyć mięso do naczynia do pieczenia. Spuds pokroić na 1cm grube rundy i delikatnie wrzucić z przyprawami, pozostałym olejem i liśćmi tymianku.
Warstwę na wołowinie, rozsypując serem podczas warstwy. Możesz przykryć i schłodzić ciasto przez 1 dzień lub zamrozić do 3 miesięcy.
Zwiększyć piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i piec przez 30-40 minut, aż złoty i chrupiące, i sos bulgotanie jeśli danie poszło w zimne.