Chrupiąca Tarta Z Owocami Morelowymi
Chrupiąca tarta z owocami morelowymi to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz migdały, częściowo odtłuszczony ser ricotta, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Chrupiąca Tarta Z Owocami Morelowymi, Apricot Crisp, oraz Apricot Crisp.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 ze stojakiem na środku. Linia duża blacha do pieczenia z pergaminem. W średniej misce połącz ricottę, 1/2 szklanki cukru, sól, jajko i zmielone migdały. Rezerwa.
Połączyć cynamon i pozostałe 2 łyżki cukru. Rozwiń filo; przenieś 1 arkusz do przygotowanej blachy do pieczenia. Pędzelkiem do ciast bardzo lekko posmarować roztopionym masłem; posypać odrobiną cynamonu-cukru.
Warstwa, pędzel i posypać pozostałe 6 arkuszy phyllo na wierzchu (nie martw się, jeśli phyllo łzy).
Obrzeża posmarować pozostałym masłem. Zaciskaj krawędzie, aby utworzyć obramowanie.
Nadzienie z ricottą rozprowadzić w przygotowanej tarcie. Rozsypać morele, jagody i pokrojone migdały na górze.
Piec, aż skorupa będzie złoty kolor (35-45 minut).
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.