Chrupiąca Okra w sosie jogurtowym

Chrupiąca Okra w sosie jogurtowym
Jeśli 1,02 zł za porcję spada w budżecie, chrupiący Okran w sosie jogurtowym może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jogurtu, oleju roślinnego, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: chrupiąca smażona Okra, dahi bhindi, jak zrobić dahi bhindi / okran w sosie jogurtowym / sosie, oraz Okra placki kukurydziane z dipem cilantro limonka jogurt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 6 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Okra smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie dobrze zarumieniona i chrupiąca, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Przecier kokosowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, nasiona kminku i chile w blenderze lub robocie kuchennym z wystarczającą ilością wody (1/2 szklanki do 1 szklanki), aby utworzyć drobną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KokosKokos
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przynieś pastę kokosową i jogurt na wolnym ogniu w oczyszczonej patelni, mieszając, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w małej patelni ciężkich na średnim ogniu, aż mieni się, a następnie gotować pozostałe 1/2 nasiona gorczycy łyżeczka i płatki papryki, aż nasiona gorczycy zaczynają pop i / lub włączyć szary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj liście curry (jeśli używasz), pokrywając patelnię natychmiast, jak liście trzeszczą przez kilka sekund. Wymieszaj mieszankę przypraw do mieszanki kokosowej na patelni, następnie wymieszaj smażoną okrę, a następnie sok z cytryny. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KokosKokos
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Okra można smażyć do 3 godzin wcześniej i przechowywać na ręcznikach papierowych, odkrytych, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawSos
Magazyn