Jeśli 1,02 zł za porcję spada w budżecie, chrupiący Okran w sosie jogurtowym może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jogurtu, oleju roślinnego, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: chrupiąca smażona Okra, dahi bhindi, jak zrobić dahi bhindi / okran w sosie jogurtowym / sosie, oraz Okra placki kukurydziane z dipem cilantro limonka jogurt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 6 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż się połyska. Okra smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż będzie dobrze zarumieniona i chrupiąca, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przełożyć na papierowe ręczniki, aby osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Przecier kokosowy, 1/2 łyżeczki gorczycy, nasiona kminku i chile w blenderze lub robocie kuchennym z wystarczającą ilością wody (1/2 szklanki do 1 szklanki), aby utworzyć drobną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy
Nasiona Kminku
Kokos
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przynieś pastę kokosową i jogurt na wolnym ogniu w oczyszczonej patelni, mieszając, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w małej patelni ciężkich na średnim ogniu, aż mieni się, a następnie gotować pozostałe 1/2 nasiona gorczycy łyżeczka i płatki papryki, aż nasiona gorczycy zaczynają pop i / lub włączyć szary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Nasiona Gorczycy
Olej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj liście curry (jeśli używasz), pokrywając patelnię natychmiast, jak liście trzeszczą przez kilka sekund. Wymieszaj mieszankę przypraw do mieszanki kokosowej na patelni, następnie wymieszaj smażoną okrę, a następnie sok z cytryny. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Sok Z Cytryny
Kokos
Ketmia Jadalna (okra)
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Okra można smażyć do 3 godzin wcześniej i przechowywać na ręcznikach papierowych, odkrytych, w temperaturze pokojowej.