Chleb śniadaniowy z szafranem i złotymi rodzynkami
Szafran i złote rodzynki chleb śniadanie może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 7. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, chleb maszyna kraj chleb mix, żółtka jaj, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chleb śniadaniowy z szafranem i rodzynkami, Złoty rodzynek i porzeczka Irlandzki brązowy chleb {chleb pszenny}, oraz Chleb Pszenny Golden Raisin.
Instrukcje
Połączyć szafran i 2 łyżeczki wody w małej misce; odstawić 5 minut.
Mieszankę szafranową, 2 żółtka jajek, 3/4 szklanki ciepłej wody i kolejne 5 składników, w tym opakowanie drożdży z mieszanki Chlebowej) umieścić w maszynie do chleba. Ustaw maszynę do chleba na ustawienie "ciasta" zgodnie z instrukcjami producenta; uruchom maszynę.
Po zakończeniu cyklu ciasta obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i kilka razy zagnieść. Uformuj ciasto na bochenek i umieść w wysmarowanej 9" x 5" bochenku.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), bez przeciągów, przez 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Pozostałe żółtko połączyć z 1 łyżką wody.
Wierzch bochenka umyć jajkiem i posypać cukrem turbinado.
Piec w 350 przez 32 minuty lub do złotego koloru.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Mini pieczywo śniadaniowe: Ciasto podzielić na 3 porcje. Uformować w 3 małe bochenki i umieścić w 3 nasmarowanych bochenkach 5 3/4" x 3 1/4". Kontynuuj z przepisem, pozwalając wyrośnąć ciasto 40 minut i pieczenia mini bochenki w 350 przez 20 minut lub aż złoty.