Chleb z cukinii i grzybów
Chleb z cukinii i grzybów może okazać się dokładnie chlebem, którego szukasz. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 15% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 6 g tłuszczu. i w sumie 313 kalorii. Według tego przepisu podaje się 6 porcji. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godzina 20 minut. Ten przepis od BBC Good Food ma 168 fanów. Udaj się do sklepu i kup kasztanowe grzyby, mocną mąkę, oliwę z oliwek i inne rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Za pomocą łyżki oceną 86%, to danie jest znakomite. Spróbujmy Tarta z cukinią, pieczarkami i mozzarellą, Chleb z cukinii, ziemniaków i cheddaru, oraz Pieczywo Pikantne Pieczarki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż startą cukinię na durszlaku i posyp 1 łyżeczką soli. Pozostaw na 20 minut, a następnie rękami wyciśnij jak najwięcej wilgoci. Dokładnie opłucz cukinię, a następnie ponownie wyciśnij.
Podgrzej na patelni 1 łyżkę oliwy z oliwek i smaż cebulę i czosnek przez 4 minuty, aż będą miękkie.
Dodaj grzyby i gotuj przez kolejne 4 minuty, aż będą miękkie i zrumienione, a następnie dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 2 minuty. Dobrze odcedzić i odstawić do ostygnięcia; wyrzucić płyn.
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wlej mąkę do dużej miski, dodaj drożdże, pozostałe masło i sól, bazylię i mieszankę cukinii.
Dobrze wymieszać, aby połączyć. Zrób wgłębienie w środku i dodaj 125 ml gorącej wody do rąk.
Dobrze wymieszaj, aby uzyskać lekko lepkie ciasto. Zagnieść ciasto na posypanej mąką powierzchni przez około 10 minut, a następnie uformować kulkę i ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Lekko wygładź kulkę ciasta dłonią i luźno przykryj naoliwioną folią spożywczą. Pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 25-30 minut, aż podwoi się rozmiar.
Posmaruj wierzch ciasta odrobiną wody, a następnie posyp solą morską i piecz przez 40 minut, aż uzyskasz złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu przed podaniem.