Chleb Klonowy Bubble
Maple Bubble Bread może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, ciepłe mleko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Caramel Monkey Bread (AKA Bubble Bread), Chleb Bąbelkowy, oraz Ziołowy Chleb Bąbelkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mleko, masło, cukier, jajko, żółtko, sól i 3 szklanki mąki. Beat na średniej prędkości przez 3 minuty. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować twarde ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
W małym rondlu połącz syrop i masło. Doprowadzić do wrzenia. Gotować i mieszać przez 3 minuty; odstawić.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 20 sztuk. Kształt każdy w rolce. W płytkiej misce, połączyć brązowy cukier i cynamon.
Roztopione masło umieścić w oddzielnej płytkiej misce. Bułki zanurzamy w maśle, następnie przekładamy mieszanką brązowego cukru.
Umieść osiem rolek w natłuszczonej 10-in. patelnia z karbowaną rurką; skropić 1/3 szklanki syropu. Na wierzch wymieszać pozostałe bułki, syrop i brązowy cukier. Przykryć i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do złotego koloru. Schłodzić przez 10 minut przed odwróceniem na talerz do serwowania.