Chleb gazowany z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową
Chleb sodowy z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, kandyzowaną skórkę pomarańczową, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. Linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem; pergaminem z masłem.
Ubij pierwsze 5 składników w dużej misce, aby wymieszać.
Dodać masło; wcierać opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać ze skórką czekoladową i pomarańczową.
Maślankę i jajko ubić w średniej misce do wymieszania; dodać do suchych składników. Mieszaj tylko do momentu włączenia.
Obrócić ciasto na mąkę i delikatnie ugniatać, aż ciasto się połączy, około 5 obrotów. Uformować ciasto na 6 1/2 cala średnicy okrągłej, około 2 do 2 1/2 cala wysokości.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Używając ostrego noża, wytnij 1-calowe Głębokie, 3-calowe szczeliny w górnej części chleba, tworząc wzór oparzeń słonecznych.
Piec chleb, aż dobrze rumiane i bardzo twarde po naciśnięciu i tester włożony do środka wychodzi czysty, obracając blachę do pieczenia w połowie pieczenia, około 1 godziny 10 minut łącznie.
Przełóż chleb do stojaka i całkowicie ostudzić, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)