Chleb bananowo-czekoladowo-bananowy Michelle's Gorilla
Chleb czekoladowo-bananowy Michelle Gorilla wymaga około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 51g tłuszczu i łącznie 825 kalorii. Za 2,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga półsłodkich kawałków czekolady, brązowego cukru, orzechów włoskich i cukru granulowanego. Ten przepis wypróbowało i polubiło 566 osób. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy obejmują Chleb Bananowo-Czekoladowy Gorilla firmy Michelle, Chleb Gorilla i Chleb Gorilla.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię Bundt nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wymieszaj granulowany cukier i cynamon w małej misce i odłóż na bok.
W małym rondlu rozpuść brązowy cukier z masłem na małym ogniu. Rozerwij opakowania bułeczek w kształcie półksiężyca i oddziel trójkąty ciasta.
Posmaruj każdy trójkąt słodzonym skondensowanym mlekiem i połóż na wierzchu 2 plasterki banana i 1 łyżeczkę kawałków czekolady; Złóż krawędzie trójkąta razem i sklej. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Posyp każdą 1/4 łyżeczki cukru cynamonowego.
Włóż połowę orzechów włoskich do formy Bundt i przykryj połową pakietów ciasta.
Na ciasto wylać połowę mieszanki brązowego cukru z masłem i posypać 2 łyżeczkami cukru cynamonowego. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Piecz, aż będzie puszyste, złociste i jędrne w dotyku.
Wyjmij formę z piekarnika, przenieś ją na kratkę i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut. Połóż talerz na patelni Bundt i odwróć. Pokrój i podawaj na ciepło.