Chile i przyprawa Grillowany Indyk
Chile i przyprawa Grillowany Indyk jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól koszerna, brązowy cukier, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany Stek Z Chile Spice Rub, Grillowany Indyk I Bok Choy Z Sosem Czosnkowo-Chile, oraz Polędwiczki Z Indyka Grillowane Z Przyprawami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić solankę: w dużym garnku podgrzać 1 qt. woda z solą i cukrem, mieszając do rozpuszczenia.
Usuń z ciepła, dodaj 5 qts. zimna woda, czosnek, cynamon i chiles i ostudzić do temperatury pokojowej.
Wyjąć kratownicę z indyka; wyrzucić.
Usuń szyję, ogon i podroby. Wyrzuć ogon; resztę zostaw, schłodzoną, na sos Kreta. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Spuścić indyka do solanki (patrz wskazówki poniżej). Chłód, kryty, 12 godzin.
Święto Dziękczynienia: przygotować grill na średnim średnim ogniu (około 325). Na węgiel drzewny: lekkie 40 brykietów na ognisku. Kiedy węgle są nakrapiane popiołem, 20 minut, Brzeg równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i pozwól spalić do średniej-niskiej. Ustaw metalową lub foliową miskę kroplową (około 9 na 15 cali. i 2,5 cala. Głębokie) między kopcami węgla i wypełnić 1/2 cala. ciepła woda. Do każdego Kopca węgli dodać 5 brykietów teraz i co 30 minut podczas gotowania. Olej do gotowania rusztu i ustawić na miejscu. Dla gazu: ustawić metalową lub foliową miskę kroplową na palniku środkowym i wypełnić 1/2 cala. ciepła woda. Włącz palniki z wyjątkiem jednego(s) pod patelnią ociekową do wysokiej, zamknij pokrywę i podgrzewaj 10 minut. Redukcja ciepła dla palników aktywnych do 32
Olej do gotowania rusztu i ustawić na miejscu.
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. Solankę należy wyrzucić. Tuck końcówki skrzydeł pod indykiem.
Połącz mielone chiles i oregano. Natrzeć indyka oliwą, następnie posypać równomiernie wewnątrz i na zewnątrz przyprawą.
Ustaw indyka, pierś do góry, na ruszcie do gotowania na patelni ociekowej. Grill, przykryty, aż termometr do mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 2 do 3 godzin; jak indyk gotuje, użyj folii, aby namiotować wszelkie obszary, które zaczynają się zbyt ciemne.
Wskazówka indyka tak, że soki wnękowe spływają do miski ociekowej, trzymając indyka z rękawicami kuchennymi.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia; zostawić soki na patelnię na sos. Namiot indyka z folią i niech odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, podczas gdy można zrobić sos.
Pokroić i podawać z sosem.
Solenie. To sekret wilgotnego ptaka. Podsmaż indyka, pierś w dół, w dużym garnku, takim jak pojemnik na wrzącą wodę (jeśli mieści się w lodówce). Albo użyj Lodowej skrzyni. Torba Indyk w torbie do solenia indyka (dostępna w sklepach spożywczych i od surlatable.com). włóż worka ptaka do klatki piersiowej, zalej solanką indyka i szczelnie zamknij worek.
Wiązanie. Aby uzyskać najbardziej równomierne gotowanie, pozostaw nogi indyka luźne. Lub jeśli wolisz schludny wygląd, zwiąż je.
Dodaj kolor ziołami, liściem bananowca i owocami takimi jak kumkwat.