Chile i przyprawa Grillowany Indyk

Chile i przyprawa Grillowany Indyk
Chile i przyprawa Grillowany Indyk jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól koszerna, brązowy cukier, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany Stek Z Chile Spice Rub, Grillowany Indyk I Bok Choy Z Sosem Czosnkowo-Chile, oraz Polędwiczki Z Indyka Grillowane Z Przyprawami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić solankę: w dużym garnku podgrzać 1 qt. woda z solą i cukrem, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Usuń z ciepła, dodaj 5 qts. zimna woda, czosnek, cynamon i chiles i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
WodaWoda
3
Wyjąć kratownicę z indyka; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
4
Usuń szyję, ogon i podroby. Wyrzuć ogon; resztę zostaw, schłodzoną, na sos Kreta. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Spuścić indyka do solanki (patrz wskazówki poniżej). Chłód, kryty, 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
SOSSOS
5
Święto Dziękczynienia: przygotować grill na średnim średnim ogniu (około 325). Na węgiel drzewny: lekkie 40 brykietów na ognisku. Kiedy węgle są nakrapiane popiołem, 20 minut, Brzeg równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i pozwól spalić do średniej-niskiej. Ustaw metalową lub foliową miskę kroplową (około 9 na 15 cali. i 2,5 cala. Głębokie) między kopcami węgla i wypełnić 1/2 cala. ciepła woda. Do każdego Kopca węgli dodać 5 brykietów teraz i co 30 minut podczas gotowania. Olej do gotowania rusztu i ustawić na miejscu. Dla gazu: ustawić metalową lub foliową miskę kroplową na palniku środkowym i wypełnić 1/2 cala. ciepła woda. Włącz palniki z wyjątkiem jednego(s) pod patelnią ociekową do wysokiej, zamknij pokrywę i podgrzewaj 10 minut. Redukcja ciepła dla palników aktywnych do 32
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Olej do gotowania rusztu i ustawić na miejscu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. Solankę należy wyrzucić. Tuck końcówki skrzydeł pod indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
1
Połącz mielone chiles i oregano. Natrzeć indyka oliwą, następnie posypać równomiernie wewnątrz i na zewnątrz przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Ustaw indyka, pierś do góry, na ruszcie do gotowania na patelni ociekowej. Grill, przykryty, aż termometr do mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 2 do 3 godzin; jak indyk gotuje, użyj folii, aby namiotować wszelkie obszary, które zaczynają się zbyt ciemne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
3
Wskazówka indyka tak, że soki wnękowe spływają do miski ociekowej, trzymając indyka z rękawicami kuchennymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć indyka na deskę do krojenia; zostawić soki na patelnię na sos. Namiot indyka z folią i niech odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, podczas gdy można zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Pokroić i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
6
Turcja Porady
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
7
Solenie. To sekret wilgotnego ptaka. Podsmaż indyka, pierś w dół, w dużym garnku, takim jak pojemnik na wrzącą wodę (jeśli mieści się w lodówce). Albo użyj Lodowej skrzyni. Torba Indyk w torbie do solenia indyka (dostępna w sklepach spożywczych i od surlatable.com). włóż worka ptaka do klatki piersiowej, zalej solanką indyka i szczelnie zamknij worek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj lód do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
9
Wiązanie. Aby uzyskać najbardziej równomierne gotowanie, pozostaw nogi indyka luźne. Lub jeśli wolisz schludny wygląd, zwiąż je.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
10
Ozdabianie.
11
Dodaj kolor ziołami, liściem bananowca i owocami takimi jak kumkwat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
KumkwatKumkwat
OwoceOwoce
ZiołaZioła

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut
Segura Viudas Reserva Heredad Cava Brut ma lekko dymiące aromaty otwierające z akcentami ciastek i nutami miodu i płatków kwiatów. Podniebienie jest doskonałe, owocowe i pełne smaku, dostarczając zachwycającego poczucia obfitości. Mieszanka: 67% Macabeo, 33% Parellada
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia33
Magazyn