Chicken Satay
Chicken Satay to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 96 kalorii, 14g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, sok z limonki, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 992 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Chicken Satay, oraz Chicken Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, połączyć masło orzechowe, sos sojowy, sok z limonki, brązowy cukier, curry w proszku, czosnek i ostry sos pieprzowy.
Włożyć piersi z kurczaka do marynaty i schłodzić.
Niech kurczak marynować co najmniej 2 godziny, najlepiej na noc.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Utnij kurczaka na szaszłyki, następnie grilluj przez 5 minut z każdej strony.